El No Callarem de l'Espluga es fa gran en un nou escenari

17 Juny 2024
El festival organitzat per joves del municipi va oferir gairebé 12 hores de música amb 7 artistes, a més de dues xerrades reivindicatives o espai de gastronomia.
L'Espluga de Francolí

L'Escola de Música de l'Espluga converteix el 45è aniversari en una festa major

10 Juny 2024
El centre va celebrar l'aniversari dissabte al pavelló del Casal en un acte que va comptar amb la participació de diverses entitats del poble i molta música en directe.
L'Espluga de Francolí

L'Espluga ja trasllada l'aigua per omplir la piscina municipal

07 Juny 2024
A causa de la sequera, els 500 metres cúbics s'omplen amb l'aigua d'una bassa, que no és potable, però que sí que és apta per al bany.
L'Espluga de Francolí

L'Espluga tallarà l'aigua dimarts, durant 24 hores, per obres

31 Mai 2024
L'Ajuntament aprofitarà la interrupció per canviar el comptador de sortida del dipòsit de Sant Miquel i connectar les noves canonades de la Urbanització Carreras.
L'Espluga de Francolí

Més aparcament al voltant de la Cova de l'Espluga

31 Mai 2024
L’Ajuntament condicionarà un solar buit de l’avinguda Catalunya per destinar-lo a aparcament. Ha arribat a un acord amb la Sareb, que en té la propietat, per poder usar-lo durant el proper any.
L'Espluga de Francolí

Els carquinyolis de l'Espluga, als cupons de l'ONCE

24 Mai 2024
Protagonitzen la imatge del bitllet de loteria del diumenge 2 de juny. S'ha presentat aquest divendres des de l'obrador de Cal Cobo amb un carquinyoli de 7 quilos.
L'Espluga de Francolí

Recuperen la memòria d'un espluguí que va ser clau en l'exili

24 Mai 2024
Francesc Vilà i Sala va ser una de les primeres persones que va treballar en les denominades "Rutes per la llibertat". Va ajudar refugiats, exiliats i víctimes del feixisme a passar la frontera pels Pirineus.
L'Espluga de Francolí

L'Espluga estrenarà un casal d'estiu dedicat als audiovisuals

22 Mai 2024
S'ha programat del 8 al 12 de juliol per als joves d'11 a 15 anys. És una iniciativa de l'Espluga Audiovisual i l'empresa Drac Actiu, amb el suport de l'Ajuntament i l'Oficina Jove del Consell Comarcal.
L'Espluga de Francolí

L'Espluga consolida l'estructura de l'edifici del carrer del Castell

21 Mai 2024
Les obres agafen embranzida, si bé el gruix principal s'iniciarà a mitjan agost. La intenció de l'Ajuntament és que, més endavant, aquesta casa es converteixi en un espai per a la cultura popular.
L'Espluga de Francolí

Les pluges afavoreixen la producció de mel a la Conca

21 Mai 2024
A diferència de l'any passat, clarament marcat per la sequera, enguany la floració ha estat bona en punts com Montblanc i l'Espluga de Francolí on la Mel de Cal Maré preveu doblar la seva aposta l'any vinent.
L'Espluga de Francolí

L'Espluga FM Ràdio celebrarà 40 anys amb els actuals i els antics col·laboradors

17 Mai 2024
L'emissora concentra el gruix d'activitats durant el juny. Estrenarà un documental, programarà tallers formatius i una campanya amb el comerç local. A més a més, prepara un casal d'estiu per a joves de cara al juliol.
L'Espluga de Francolí

Neix a l'Espluga el festival de les varietats dialectals del català

16 Mai 2024
Se celebrarà del 27 al 29 de setembre i comptarà amb ponències, taules rodones, un concurs o actuacions en directe. Hi donen suport les principals institucions i entitats del país en defensa de la llengua i la cultura.
L'Espluga de Francolí

Entrem a l'antiga fàbrica de camises de l'Espluga de Francolí

14 Mai 2024
Va tancar el 2006 i, fins llavors, havia donat feina a centenars de dones del municipi i de poblacions de l'entorn. Ens retrobem amb algunes de les treballadores per fer la visita 20 anys després.
L'Espluga de Francolí

L'Espluga s'engalana per a un cap de setmana de cultura i comerç

10 Mai 2024
Un miler de mandales fets a mà s'han escampat pel poble, hi ha tallers de costura, exposicions, dansa o música en directe. Tot plegat, en el marc d'un festival que pretén donar un impuls als locals comercials buits.
L'Espluga de Francolí

Com treballa la unitat canina dels Mossos?

07 Mai 2024
La policia catalana està donant a conèixer a escolars del Camp de Tarragona la importància dels gossos policies. Són crucials gràcies a la seva capacitat olfactiva, que és 100.000 vegades superior a la de les persones.