Reclamen més control de la contaminació química al Camp de Tarragona

Concentració a les escales de la Catedral de Tarragona aquest dissabte al migdia per reclamar més i millors controls de la contaminació que genera el sector de la indústria química. Més de 115 entitats del territori s’han adherit al manifest de la plataforma Cel Net que reclama al futur govern de la Generalitat declarar el Camp de Tarragona zona de protecció especial.

D’aquesta manera, volen aconseguir una regulació més concreta dels nivells d’immissió dels gasos contaminants que respira la població als nuclis urbans, i que s’estableixi un mecanisme d’actuació per quan els nivells permesos se superin. La proposta s’ha treballat amb diverses universitats del país, i vol superar la situació actual, que va per mitjanes anuals on queden diluïts els pics de contaminació elevats d’entre dues i vuit hores de durada.

El portaveu de la plataforma Cel Net, Adrià Pallejà, ha concretat els treballs que s'han fet amb la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat de Barcelona per ampliar el coneixement sobre la zona. Explica que la proposta és sobre la taula del Departament d'Acció Climàtica, i insta els partits a fer-la realitat un cop s'hagi configurat el nou govern de la Generalitat.