El govern en funcions ha confirmat que omplirà la piscina municipal i ho farà amb aigua provinent d'un pou que no està connectat a la xarxa pública perquè no és potable.
Els dos alcaldables amb representació al consistori han exercit el seu dret a primera hora a l'únic col·legi electoral habilitat, l'escola Martí i Poch.
Després de les obres de restitució per arreglar els desperfectes de l'aiguat del 2019, ara plantegen una segona fase d'actuacions per embellir l'entorn.

Ple de comiats a l'Espluga

Divendres, 26 Mai 2023 08:21
Els membres del govern Anna March, Enric Mercadé i Laura Poblet van participar en el seu darrer ple. La sessió va aprovar el conveni amb els Mossos pels lectors de matrícules. 
Els de Josep Maria Vidal diuen que ja han iniciat els contactes amb l'Energètica de la Generalitat per impulsar el projecte plegats. 
La representació parla de focs artificials i petards, i és que és una iniciativa de Protecció Civil. L'espectacle ha volgut incidir en les mesures de seguretat per als nens i nenes.

Construeixen un nou pou a l'Espluga

Dimarts, 23 Mai 2023 13:27
S'estima que pot aportar uns 4 metres cúbics d'aigua cada hora. Aquesta quantitat permetria reduir l'aportació diària de tres camions cisterna. 
Per fer-ho, aposta per utilitzar els terrenys situats al carrer de la Cometa. Els de Josep Maria Vidal també volen desencallar l'obra nova al Pla Parcial Milmanda.
L'objectiu dels de Jordi Torre és intentar recuperar l'hostaleria al municipi. Proposen, per exemple, que part del grau mitjà s'imparteixi a les instal·lacions de l'Hostal del Senglar.
El candidat, Jordi Torre, denuncia que l'actual equip de govern l'ha intentat desacreditar i presenta un programa amb propostes reciclades del 2019.
El candidat creu que s'ha d'actuar i aplicar mesures per resoldre la problemàtica de forma immediata.
La formació política planteja alliberar el contorn de l'església Vella per potenciar el temple i recuperar la centralitat de la plaça.
 La candidatura de Jordi Torre té entre mans un projecte per remodelar l'entorn. Arreglarien la superfície i instal·larien jardineres mòbils i una font. 
Diuen que és un espai de fàcil accés que permetria donar una solució al centenar de socis que té l'entitat.
En el primer acte de campanya, Som Espluga ha volgut donar a conèixer el centenar de propostes del seu programa electoral.
Els de Jordi Torre remarquen que cal fer arribar l'aigua de l'Ebre de forma immediata i plantegen estudiar un nou model de gestió d'aquest servei municipal.