L'Espluga aplicarà noves mesures per la sequera

La setmana vinent entraran en vigor noves mesures per la sequera a l'Espluga de Francolí. Compten amb el suport de tots els partits polítics i pretenen disminuir els consums, a l'espera d'uns mesos que continuaran sent molt secs. Les restriccions s'aplicaran després de Setmana Santa, quan s'aprovi el decret d'alcaldia amb la lletra petita de l'ordenança que es va impulsar al gener. A més a més, es mantenen també els talls nocturns. Ara són de 14 hores i a l'agost farà dos anys que s'apliquen. 

Principalment, és la limitació de 90 litres per habitant i dia per a ús domèstic. Es prohibeix regar jardins, omplir piscines o rentar els cotxes. Per la resta d'usos es demana una reducció del 10% del consum mitjà que tenien el 2022 i als grans consumidors se'ls demana un pla perquè redueixin la despesa d'aigua. Estem parlant de dues instal·lacions: la Residència Jaume I i l'empresa Cuniespluga.

SITUACIÓ INSOSTENIBLE

CAMIONS

L'any passat la despesa per portar aigua amb camions va superar els 800.000 euros i només aquest primer trimestre d'any ja s'enfila per sobre dels 150.000 euros. Per això, l'Ajuntament insisteix en la necessitat de reduir els consums i que l'aigua sigui només per a usos essencials.

I és que l'Ajuntament, que ha revisat els consums dels darrers mesos, ha localitzat un centenar de comptadors que es considera que fan un ús desproporcionat, fins al punt que suposen un terç de l'aigua que gasta el poble. L'altre problema són les fuites, en les quals s'hi continua treballant.