Diables, pallassos i castells marquen el primer cap de setmana de Festa Major a Vila-seca

El municipi vila-secà va tenir un primer cap de setmana de Festa Major carregat d’activitats. Els Diables de Vila-seca viuen, aquest any, el seu 30è aniversari i van protagonitzar una gran Nit del foc amb l’estrena dels més petits. El ball de diables infantils van actuar els primers, amb un recorregut des de la plaça dels estudis fins a la plaça de voltes. On van fer l’última encesa i van culminar un gran espectacle per una nit molt important per la colla petita.

La colla gran va fer els tradicionals versots, on la política municipal, el procés o la lluita feminista, van ser els temes escollits per la veu de l’infern per fer sàtira i crítica. Els tabals van ser els encarregats d’engegar el gran correfoc de la Nit del foc, amb la presència dels Dimonis de Montblanc, la bèstia Ferafoc de Sant Quintí de Mediona, el Ball de diables d’Arbrera i el de Santa Coloma de Queralt.

Al matí, els petits de la casa van començar el dia fent esport i rient amb la cursa de pallassos Joan Busquets de Vila-seca. Un recorregut que feia des de la plaça de Voltes, fins al portal de Sant Antoni i tornant pel carrer major. L’únic requisit era tenir el nas vermell i moltes ganes de riure.

La façana de l’Ajuntament també té una pancarta penjada, però en aquest cas dels Xiquets de Vila-seca, que van fer la seva diada de Festa Major amb un 3 de 6, un 3 de 6 amb l’agulla i el 4 de 6.