Vila-seca estrena el cavall alat, creat per l'artesà Antoni Mas

El municipi vila-secà està d'enhorabona. Aquests dies celebra la Festa Major del seu patró, Sant Antoni. I, aprofitant el primer cap de setmana, ha presentat un nou element del seguici popular, el Cavall alat.

A les portes del Castell de Vila-seca es van aplegar tots els elements del seguici festiu. També l'Àliga de Tarragona i el Lleó de Reus, per donar la benvinguda a la nova bèstia vila-secana. Per fi va arribar el moment de veure el nou i flamant Cavall alat, obra del ferrer artesà Antoni Mas.

Els escolars dels diferents col·legis del municipi van donar vida a la nova figura, posant l'escut de Vila-seca al seu cor. 38 kg de pes, 1,7 metres d'alt i fet d'acer inoxidable, el Cavall alat de Vila-seca va estrenar el seu ball solemne a la placeta del Castell, coreografiat per Marià Gil i amb música d'Antoni Albuquerque. Un gran esforç de moltes persones perquè el nou Cavall alat arribés a punt per a la gran festa del patró, començant pel propi artesà vila-secà.

La nova bèstia es va presentar a la resta d'elements del seguici, també al Lleó de Reus i a la seva germana, l'Àliga de Tarragona, una peça que també va crear l'Antoni Mas. Al seu voltant, els portants, vestits amb dos colors bàsics, el blanc i el lila, i amb un pantaló cerimonial amb ornaments. Un vestuari dissenyat per Mar Altadill. Pel que fa als portants, són voluntaris de diverses agrupacions populars del municipi que, de moment, s'encarregaran de portar-lo a l'espera de la creació d'una entitat pròpia.

Després de l'acte, el Cavall alat va acompanyar el tradicional seguici festiu fins a la plaça de l'església. On es va fer la fi de festa, amb un ball de lluïment de totes les entitats i castell de focs des de l'Ajuntament.