Montblanc es transporta a l'Edat Mitjana

Carrers engalanats, tavernes a punt i espais medievals preparats. A Montblanc ja es respira Setmana Medieval. Avui arrenca la 37a edició de la festa, que durant dos caps de setmana omplirà Montblanc de visitants i de desenes d'actes. L'entrega de la primera rosa de Catalunya serà el tret de sortida de la Setmana medieval, un acte inaugural que és una de les novetats d'enguany. 

També es renova la Dracum Nocte, l'arribada de les forces del mal a Montblanc, un espectacle que compleix 25 anys. S'estrena banda sonora, màpings a la muralla i nous personatges. 

D'aquest primer cap de setmana destaca també la representació de la Llegenda de Sant Jordi, que tindrà lloc dissabte a la nit, i l'entrega de la rosa de diumenge a la tarda. No hi faltarà el mercat medieval, la mostra d'oficis i els espectacles infantils i familiars.

A banda dels actes, l'organització de la Setmana Medieval treballa cada any per millorar l'experiència dels visitants. Enguany s'estrena el Banquet dels Trobadors, una plaça amb taules i diverses parades de menjar. També s'estrena l'espai nadó, on les famílies tindran un racó tranquil per canviar als seus infants o donar-los de menjar. 

I si a Montblanc s'entregarà la primera rosa de Catalunya, també n'hi haurà exposada una d'acer de grans dimensions. Situada al Pont Vell, segurament serà un dels atractius d'auqesta edició de la festa.