Vila-seca aprova canvis en el planejament urbanistic de La Plana

El plenari de l’Ajuntament de Vila-seca ha aprovat una modificació puntual del pla d’ordenació urbanística que afecta aquesta actuació urbanística. El nou disseny té com a principal objectiu reordenar els límits del camí del Mas de la Cuca. De fet, la nova proposta allibera d’obligacions urbanístiques una trentena de veïns i preveu l’expropació parcial de terrenys de tres finques adjacents per poder actuar sobre el carrer, una de les principals entrades al nucli urbà, en aquest cas des de Reus. La modificació permetrà ampliar el carrer fins als de metres d’amplada.

Mentre Ciutadans va abstenir-se, argumentant que la problemàtica d’aquest planejament és herència d’altres governs, la resta de grups van donar el vistiplau a una proposta del govern que van definir com una mesura necessària.

Més consens va tenir l’aprovació unànime d’un nou paquet d’ajuts a petites empreses del municipi per fer front a la crisi derivada de la pandèmia. En total, un paquet de 250.000 euros que es repartiran en ajuts individuals d’un import màxim de 3.000 euros.

Tot plegat en un plenari en què Vila-seca en Comú va forçar la retirada de la subvenció a l’Abadia de Montserrat amb una moció aprovada gràcies als vots de tots els grups de l’oposició, i en contra del posicionament del govern en minoria de Vila-seca Segura i PSC.

També es va modificar l’ordenança de patinets elèctrics del municipi per adaptar-la a la normativa estatal i Belén Velasco es va estrenar com a nova regidora del consistori vila-secà en substitució de David Garcia-Miguel, a les files de Ciutadans.