El Port de Torredembarra respon a Méndez Vigo

Resposta contundent del Port de Torredembarra a les declaracions de la regidora Marisa Méndez Vigo, que va vincular la falta de sorra de la platja d'Altafulla a la presència del port torrenc.

El seu president, Oriol Milà, explica que les dificultats del litoral altafullenc ja existien molt abans de la construcció de la infraestructura portuària als anys 90 arran de la urbanització i la creació del pantà del Catllar.

Platja altafulla 2022

Milà defensa que la platja d'Altafulla originàriament era de pedres i que mai hi ha arribat sorra de forma natural. Argumenta, per tant, que el Port torrenc no té cap efecte negatiu sobre el litoral altafullenc pel que fa a la retenció de sediments.

De fet, la sorra que s'ha acumulat a la bocana del port durant els últims 25 anys podria ser útil per esmenar els problemes del municipi veí.

Amb tot, els problemes de la platja d'Altafulla difícilment quedaran resolts aquest estiu. L'Ajuntament torrenc presentarà aviat un informe desfavorable a Costes, que ha de respondre a les peticions d'aportacions de sorra que va fer el consistori altafullenc. S'espera que Tarragona emeti el seu informe de cara a la setmana que ve.