La nova plaça Catalunya a Torredembarra, més peatonal

En qüestió de mesos la plaça Catalunya de Torredembarra canviarà completament el seu aspecte. Deixarà de ser una rotonda per convertir-se en una zona pacificada al nivell dels vianants. Amb aquest projecte, la circulació dels vehicles es limitarà a un màxim de deu quilòmetres per hora.

Amb això, el consistori vol eliminar el trànsit superflu, dinamitzar aquest indret i continuar, així, amb el projecte de remodelació urbana que es va iniciar amb el carrer Pere Badia i va continuar al passeig Miramar.

Aprofitant les obres, es renovarà la xarxa d'aigües residuals i s'instal·larà un col·lector de pluvials soterrat a l'extrem del carrer Lleida. Es renovarà el mobiliari urbà, la il·luminació de la plaça i l'enjardinat.

L'espai comptarà amb un escenari de nou metres quadrats i mig metre, aproximadament, d'alt. Al damunt seu, s'ha previst una pèrgola d'acer i fusta, que propiciarà la celebració de tota mena d'esdeveniments en aquest indret. També es reduiran les places d'aparcament.

DDR 2 Plaça Catalunya

Tot plegat passarà aquest dijous pel ple municipal. Seguidament, es traurà a licitació i s'adjudicaran les obres que es podrien iniciar passat l'estiu i s'allargarien sis mesos.

La nova plaça Catalunya costarà mig milió d'euros, dels quals 380.000 provenen del Pla d'Acció Municipal de la Diputació de Tarragona.