Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

Presència policial a la campanya de Tarragona i Torredembarra

L'orde de la fiscalia de frenar qualsevol acció que promogui el referèndum de l'1 'doctubre ha fet viure estampes com aquestes. Agents de la policia nacional es van presentar ahir a la tarda a la Rambla nova davant la convocatòria feta per les xarxes socials per encartellar la ciutat. Va ser però, només això, una simple presència de les forces de seguretat perquè no van actuar en cap moment. Sí que van actuar a Torredembarra, en aquest cas la policia local que va tallar la llum en un acte organitzat per la CUP.

La concentració va començar a les vuit del vespre a l’estàtua dels despullats de Tarragona i pocs minuts després van arribar fins a la Rambla nova diverses furgonetes amb agents antiavalots de la policia nacional. Una desena de policies van desfilar cap a la zona de la concentració i es van situar just davant dels manifestants, uns 200. Tot i aquesta imatge, l’enganxada de cartells es va desenvolupar amb normalitat, sense cap intervenció policial. Finalment la policia nacional va marxar, mentre els manifestants cantaven ‘passi-ho bé’. L’acte el va organitzar l’Assemblea nacional Catalana i va comptar amb el suport del PDeCAT, ERC i la CUP. La convocatòria es va anar escampant per les xarxes socials i van participar diferents regidors de Tarragona i també diputats al parlament i al Congrés. La intenció era avançar fins al Balcó i enganxar cartells als espais disponibles durant el recorregut, però finalment la majoria dels assistents van optar per quedar-se a l’entorn de l’estàtua dels despullats.

A Torredembarra qui sí que va intervenir en un acte dissabte a la tarda a favor del referèndum organitzat per la CUP va ser la policia local. Així ho denuncia la formació, que assenyala que els agents van tallar la llum perquè no es celebrés l’esdeveniment. La CUP, però, va aconseguir grups electrògens i l’acte va tenir lloc. La formació demana explicacions sobre l’actuació de la policia local a l’Ajuntament i diu que els agents van justificar la seva intervenció amparant-se en l’ordre de la fiscalia que demana a les policies locals que impedeixin el referèndum. L’Ajuntament  ha assegurat que està estudiant els fets. El que sí que ha fet ja el consistori és enviar una carta a la fiscalia en què demana que deixi sense efecte la instrucció que obliga les policies locals a actuar contra l’1 d’octubre. És una petició que han fet diferent ajuntaments. Tots asseguren que la instrucció és irregular perquè a les policies locals no els corresponen funcions de policia judicial.  Montblanc té previst enviar aquesta mateixa carta aquest dimarts.

 

 

 

 

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ