Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

Adjudiquen la rehabilitació dels jardins del Banc d'Espanya

L’Ajuntament de Tarragona confia poder obrir a la ciutadania abans que acabi l’any, l’espai enjardinat que envolta l’edifici de l’antic Banc d’Espanya. De fet, ja ha adjudicat a l’empresa ACSA el projecte de rehabilitació dels jardins, valorat en 32.000 euros. Una inversió ínfima si tenim en compte que la remodelació dels 2.800 metres quadrats d’edifici es calcula que s’ha d’enfilar més enllà dels 3 milions d’euros, però al mateix temps, una inversió amb què el govern tarragoní vol testimoniar la seva voluntat de recuperar aquests espais.

Una aposta de futur que vol convertir l’antic Banc d’Espanya en un far de coneixement científic i que encara necessita trobar la seva fórmula de finançament, que podria passar pel cofinançament amb l’Estat a través de l’1,5% cultural que anualment ofereix el ministeri de Foment, una convocatòria a la qual l’Ajuntament de Tarragona hi ha presentat la seva proposta de rehabilitació del Banc d’Espanya. Una proposta que preveu l’habilitació d’espais diàfans a les plantes superiors de l’edifici per poder-les adaptar en un futur a les necessitats de les entitats de recerca científica que acolliria.

Un tast de les possibilitats que podria oferir el futur projecte l’hem visibilitzat també a l’espai exterior del mateix, on durant dos dies, els instituts de Paleocologia, Investigació Científica i Arqueologia Clàssica han ofert als infants la possibilitat d’experimentar per fomentar l’esperit de recerca entre els infants.

El fil conductor dels tallers han estat els colors. Els participants han pogut endinsar-se en processos químics, pintar amb tècniques d’art prehistòric o obtenir el color pigment com es feia en l’època romana.

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ