×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 367

La relíquia surt per Santa Tecla quatre anys després

Al Pla de la Seu no hi cabia ni una agulla dissabte a la tarda. Les proximitats de la Catedral de Tarragona es van omplir per assistir en directe a la professó del Braç de Santa Tecla. Un dels moments àlgids de la Festa Major que s'ha fet esperar, en aquesta ocasió, quatre anys.

Era el 2019 quan la relíquia va trepitjar per última vegada els carrers de la Part Alta un 23 de setembre i les ganes de tornar a veure l'estampa més singular de les festes es palpaven en l'ambient. L'eufòria col·lectiva acabaria esclatant quan, passats pocs minuts de les nou del vespre, el Braç de la patrona retornava a la seu catedralícia per descansar, de nou, a la seva capella.

No hi van faltar els pilars de les quatre colles, l'estrèpit dels trabucs, les espurnes, el confeti ni les danses en honor a la relíquia. Un braç que retornava al seu espai original envoltat de la mostra més destacada de cultura popular que caracteritza Tarragona.

CORNAMUSES

D'aquesta manera s'enfilaven les darreres hores festives a la ciutat. Abans, però, les bèsties baixarien per darrera ocasió les escales de la Catedral en la tornada de professó fins a acomiadar-se dels seus veïns des de la plaça de la Font.

LES GAITES I CORNAMUSES RESSONEN PEL CENTRE

Un Seguici replet de música, com la que diumenge a la tarda va ressonar pel centre de la ciutat amb la trobada de Gaites i Cornamuses. Hi van participar bandes de tota la península Ibèrica amb representants de territoris com Galícia, Portugal, Astúries i l'Aragó.

DDR BALLPARLAT

En total, una dotzena d'agrupacions a les quals s'hi va sumar el grup local de cornamuses Sons de la Cossetània. Una formació que va aprofitar el desè aniversari de la seva fundació per convidar bandes amigues i promocionar, a través de la seva música, aquests instruments d'arrel tradicional.

EL GOVERN MUNICIPAL, "VÍCTIMA" PRINCIPAL DELS BALLS PARLATS

Tan tradicional com les diferents representacions dels Balls Parlats. Pastorets, Diables, Gitanes i bandolers del Ball d’en Serrallonga s'han anat enfilant a l'escenari per repassar, amb humor i acidesa, qüestions com la sequera o les últimes eleccions generals. Però, com ja és habitual, és la tasca del govern municipal la que es troba al centre de la diana dels versots.

EL "SÍ, VULL" D'UNA GITANA AL SEU PROMÈS

DDR MATRIMONI

Tot això en una Santa Tecla molt especial per a una de les integrants del Ball de Gitanes, qui, per sorpresa, va protagonitzar una multitudinària petició de matrimoni a la plaça de la Font minuts abans de la primera sortida en cercavila del Seguici. Una escena que van seguir de prop les diferents bèsties i en què la Mulassa es va convertir en la principal còmplice.