Els pilars caminant més multitudinaris arriben a l'ajuntament


 

Amb els carrers del recorregut plens de gom a gom des d'hores abans a causa de la coincidència en diumenge de la diada de la Mercè, les quatre colles de la ciutat de Tarragona van complir novament amb una de les tradicions més esperades de les festes de Santa Tecla, els pilars caminant.

I ho van fer amb un nou complet de pilars assolits per les quatre colles, el sisè consecutiu. Una xifra que els Xiquets del Serrallo ja allarguen fins als 26 pilars seguits arribant fins a la façana de l'ajuntament ampliant any rere any el seu rècord immaculat. El pilar familiar serrallenc amb el cap de colla a segons i dos dels seus fills damunt, va patir més de l'habitual, sobretot en el tram final, però va acabar desbordant l'alegria dels del barri mariner.

Un any més, el pilar que va fer el recorregut en menys temps, per sota enguany dels set minuts, va ser el de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau. Els de la camisa verda, amb una alienació que complia enguany deu pilars caminant, van seguir un ritme àgil en el primer tram per a accelerar a la plaça de la Font fins a l'ajuntament sense cap problema evident.

Tampoc va patir més del compte el pilar d'uns Xiquets de Tarragona que també comptava amb pilaners experimentats, i que va ser el que va assolir un ritme més lent però constant per a poder completar el recorregut i tancar així les festes de Santa Tecla amb una alegria per a la colla matalassera.

I qui, juntament amb el Serrallo, més va patir per a poder completar el pilar va ser la Colla Jove. Un pilar que no es va acabar de mostrar còmode des de l'inici i al que la plaça de la Font es va fer més llarga de l'habitual, amb ensurt final inclòs en les mateixes escales de l'ajuntament. Tot i això, els liles van poder sumar un nou pilar completat.

Abans dels pilars, la diada de dues rondes a la plaça de les Cols va deixar els castells de vuit de la Jove i Xiquets com a fet més destacat, amb el 5d8 dels del Cós del Bou com a millor castell.