L'Ajuntament de Tarragona demana al Port més mà dura contra els coloms

L'Ajuntament de Tarragona posa el focus en el Port sobre la problemàtica dels coloms. Aproximadament, 16.000 aus dormen a la ciutat, però s'alimenten a les instal·lacions portuàries. El consistori celebra iniciatives del Port com la introducció de falcons peregrins, però creu que amb això no n'hi ha prou.

PANTALLA_COLOMOS_TGN_BONA.png

En el marc de la comissió bilateral entre les dues institucions, que es reprendrà després de les eleccions, des de la plaça de la Font reclamen més mesures als molls; mesures proactives i no reactives. I és que al Port de Tarragona no només hi mengen els coloms tarragonins, perquè també s'hi desplacen els de Reus, Salou o Vila-seca.

I tot gira al voltant del gra, l'aliment perfecte. Per exemple, l'Ajuntament proposa intensificar la neteja del terra o instal·lar xarxes per garantir que s'escapi com menys gra millor quan es traspassa dels contenidors dels vaixells als dipòsits a terra.

I A LA CIUTAT?

Més enllà del Port, el consistori també té feina a la ciutat. Enguany, s'ha prorrogat el contracte que lluita contra els coloms i que costa 137.000 euros anuals. A més, es va encarregar un informe a una empresa externa que va confirmar que el problema és molt gros.

En aquest sentit, es posa èmfasi en reduir la nidificació en espais públics instal·lant xarxes, tapiant l'immoble o retirant els nius. Per als edificis privats, l'Ajuntament ha multiplicat els requeriments per evitar que esdevinguin colomars.

DECLARACIÓ DE PLAGA

Un problema que no s'atura perquè el que s'ha provat fins ara no acaba de funcionar. La prova pilot de pinso anticonceptiu va ser fallida pel seu baix efecte. A més, tampoc es poden fer captures massives. I parlant de captures, només se sacrifiquen els coloms malalts.

Per tot això, l'Ajuntament està ultimant la declaració del colom com a plaga, que permetrà endurir mesures. I és que és una de les màximes preocupacions per als tarragonins: quasi la meitat d'avisos a l'EPP són sobre brutícia generada per coloms.