La dansa s'alia amb l'Espluga per potenciar nous comerços

 

La dansa s'ha apoderat de l'Espluga de Francolí aquest cap de setmana. S'ha fet dansa en viu, com al Museu de la Vida Rural, a càrrec de Jordi Vidal. Però no només això: l'objectiu principal de l'Espais Vius d'Art s'ha tornat a complir aquest 2022.

Com ja és tradició, l'EVArt ha connectat la cultura i el comerç de l'Espluga de Francolí durant tres dies. Els aparadors de diversos locals comercials buits del poble s'han omplert de dansa en format virtual. El repte, estimular el comerç i donar vida a aquests espais.

L'Ajuntament té comptabilitzats fins a 23 locals interessats a acollir un nou negoci. Fins al moment, els estralls de la crisi econòmica del 2008 i els de la pandèmia s'han notat: tres de cada quatre d'aquests espais fa més de cinc anys que no acullen cap comerç.

L'EVArt vol ajudar a impulsar nous negocis i, de retruc, donar múscul social a l'Espluga de Francolí. L'Espais Vius d'Art busca capgirar la dinàmica i la visió del poble. La iniciativa vol transformar la mentalitat comercial pessimista en un gran potencial de futurs nous negocis.