×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 350

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Les vinyes centenàries de La Palma podrien ressorgir gràcies a la URV

El que abans eren camps de vinyes ara són quilos i quilos de cendra i de lava. L’erupció del volcà de La Palma ha destrossat 40 hectàrees d’aquest conreu centenari. Segons la DO La Palma part d’aquestes vinyes són irrecuperables, algunes d’elles endèmiques de l’illa.

Però hi ha una possible solució i es troba dins d’aquest congelador i a més de 2.500 quilòmetres de distància, a Tarragona. La Universitat Rovira i Virgili conserva des del juny setanta mostres de sarments provinents de diverses vinyes de l’illa.

ddrvinyes2260122

La URV fa uns quants anys que analitza genèticament les vinyes de la DO Canàries a través d’un conveni i per casualitats de la vida ara tocava La Palma.

Les mostres primer s’hauran d’analitzar, que per això es troben a Tarragona, i després es mirarà a través dels borrons de recuperar la planta per poder-la plantar de nou, però les possibilitats ja avisen que són baixes, perquè les mostres s'han congelat diverses vegades.

La URV ja està en contacte amb el Consell Regulador de la DO Palma i també la conselleria d’Agricultura del govern canari.

La Universitat ha descobert diverses varietats úniques de vinya a les Canàries. L’últim estudi se’n van detectar vuit a l’illa del Hierro. Els ceps d’allí tenen unes característiques úniques al món perquè poden aguantar altes temperatures i forts períodes de sequera.