Clam per exigir més seguretat i serveis bancaris per a la gent gran

Més d'un centenar de persones s'han concentrat a la plaça de la 4a Promoció de Sant Pere i Sant Pau per demanar millores en els serveis de les oficines bancàries del barri. Denuncien que no s'està pensant en les persones grans, que quan van a fer gestions es troben amb traves i inseguretat.

L'Associació de Veïns i Veïnes de Sant Pere i Sant Pau i la de La Unió organitzen des del maig patrulles ciutadanes per acompanyar-les a treure diners. La seva pressió ha servit perquè l'Ajuntament faci un a declaració institucional donant suport a la causa i es comprometi a intensificar el patrullatge policial.

També han assolit un acord amb CaixaBank perquè contracti un assessor per als clients de més edat. L'objectiu ara és arribar al Parlament i al Congrés.

gent gran spisp

Alguns dels obstacles que es troben les persones grans quan van al banc tenen a veure amb la falta de coneixements pel que fa al funcionament de la banca "online" o el fet que molts dels caixers automàtics es troben a peu de carrer.

La mobilització d'aquest diumenge ha comptat amb el suport d’agents del districte, que acompanyen el veïnat en la seva lluita amb els bancs des de fa mesos. A més, el club de moters del barri Picapiedra Bikers també s'ha afegit a la protesta.

Des de l'organització se subratlla la importància de què les dues entitats veïnals de Sant Pere i Sant Pau hagin unit esforços.

bikers spisp

L'Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau i la de La Unió esperen teixir aliances amb altres actors veïnals d'arreu perquè el seu clam ressoni amb més força al Parlament i al Congrés.