El Port de Tarragona assegura que el coronavirus, per ara, no altera l'activitat

Constaten perjudicis en l'economia provocats pel coronavirus, però creuen que no hi haurà un estancament en l'economia, sempre i quan l'epidèmia no es perllongui en el temps. Són les primeres valoracions de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona en relació a l'arribada del COVID-19 a casa nostra. Veuen ja un fet que afectarà en la producció industrial pel trencament de les cadenes logístiques, en l'àmbit familiar si s'atura l'activitat lectiva i també en l'activitat turística per les cancel·lacions, malgrat, diuen, no coincideix per ara en la temporada alta per al sector. L'aturada de l'economia no es produirà, si els governs prenguin mesures clares i ràpides.

Reclamen que els bancs centrals mantinguin el flux de crèdit, mentre que insten als governs a flexibilitzar puntualment les cotitzacions socials per a les empreses. Alhora, també veuen necessàries polítiques expansives per part de les administracions amb despesa pública.

Mentrestant, on el coronavirus no ha causat alteracions importants en l'activtiat és al Port de Tarragona. El president de l'aturoitat portuària ha explicat en una entrevista al Saló de Plens de Tac12 que han activat una primera fase de prevenció amb mesures d'higiene i de minvar l'activitat comercial, però, de moment, les operatives portuàries segueixen el seu curs. Tampoc s'ha alterat la temporada de creuers malgrat l'important enllaç amb Itàlia.

Tot i això, el Port de Tarragona admet que és un escenari canviant i estan preparats per extremar les mesures contra la propagació del virus, com per exemple que el personal treballi des de casa.