La Primavera Literària homenatjarà Josep Carner

La commemoració de l'Any Carner centrarà bona part de la programació de la Primavera Literària proposada per la Casa de les Lletres amb la complicitat de diverses entitats vinculades al món de les lletres de Tarragona. En total s'han programat una cinquantena d'activitats  que inclouen l'entrega dels premis literaris Ciutat de Tarragona o els cicles Veus de Poeta o Zona Drama, entre altres.

La commemoració del cinquantenari de la mort del poeta Josep Carner centrarà bona part de les propostes emmarcades dins la Primavera Literària. L’homenatge al poeta català serà present al dia mundial de la poesia, on es recordarà en un vermut poètic, la marató de poesia viva i altres espectacles programats la figura de Carner. No serà l’únic homenatjat. En clau més local i dins el cicle Veus de Poeta, que vol recollir el treball literari d’autors del Camp de Tarragona, es revisarà l’obra poètica de la tarragonina Olga Xirinacs.

El cicle Veus de Poeta compartirà, escenari al Teatre Magatzem amb el Zona Drama, que enguany es recupera amb la lectura dramatitzada de dues obres encara per estrenar; Njdra d’Albert Mestres i Ni morir us fa viure? De Carles Marquès. D’altra banda, en el marc de la primavera literària s’entregaran també els premis literaris Ciutat de Tarragona. La gala serà el 16 de maig al Teatre Tarragona i posarà l’èmfasi en el vintè aniversari del premi de traducció Vidal Alcover.

En el marc de la gala s’estrenarà un espectacle dirigit per Marc Chornet que precisament convida a reflexionar sobre la dificultat del gènere de traducció. El cicle de la primavera literària també contempla la presentació d’una desena de llibres, entre ells l’últim de la vallenca Margarida Aritzeta, degana de les lletres catalanes, que serà la convidada d’honor a la tradicional recepció d’escriptors a la Casa de les Lletres per Sant Jordi.