IQOXE podria reobrir parcialment en poques setmanes

La manca de subministrament d'òxid d'etilè per part d'IQOXE a la resta d'empreses del polígon químic agilitzarà la posada parcial en funcionament de l'empresa en poques setmanes després de l'explosió d'ara fa un mes. Ho ha anunciat la consellera d'Empresa als municipis del camp de Tarragona assegurant que es farà sempre sota una extrema vigilància de la seguretat de la indústria afectada.

Les cinc plantes d'IQOXE no afectades directament per l'explosió del passat 14 de gener, l'altre reactor d'òxid d'etilè i les quatre de productes derivats, podrien tenir permís per a tornar a l'activitat d'aquí a poques setmanes, un cop s'elaborin l’informe i dictamen de seguretat que garanteixi la seva tornada al funcionament.

Així ho ha anunciat aquest dilluns a Tarragona la Consellera d'Empresa Àngels Chacon en una reunió amb diferents ajuntaments del territori. En aquesta des del Departament s'ha explicat les diferents línies d'investigació obertes per a conèixer les causes de l'accident, un informe del qual s'espera conèixer els resultats cap al mes de maig i una auditoria elaborada per una empresa externa, totes dues en paral·lel a la investigació judicial, que encara es torba sota secret de sumari.

Chacon ha manifestat que es farà tot el possible per agilitzar la posada en marxa de les plantes no afectades de l'empresa per a garantir el subministrament d'òxid d'etilè a la resta d'empreses del polígon químic, ja que en cas contrari es podria veure seriosament afectat. Ha manifestat però que es treballarà sempre amb la seguretat com a premissa bàsica de qualsevol nova activitat.

Una normativa de seguretat que el govern vol que s'incrementi i treballi aplicant les noves tecnologies. És per això que ha anunciat que en les properes setmanes es reunirà amb la Comissió Europea per a una actualització de la normativa comunitària en aquest aspecte.