L'AEQT, en desacord amb la vaga d'avui

Des de l'ens fan una crida al diàleg per recuperar la normalitat, consideren que l'accident d'IQOXE és puntual i que és un error generalitzar sobre un entorn laboral que presenta estàndards de qualitat superiors a la resta de sectors.

L'AEQT la respecta però argumenta que no hi ha motius per a la celebració de la vaga i que la via per millorar és el diàleg a través de taules, moltes d'elles ja obertes per tractar la problemàtica sorgida per l'accident d'ara fa un mes. L'associació d'empreses químiques es defensa recordant que els nivells contractuals, formatius i salarials superen la mitjana del món laboral al territori i que, des de l'endemà de l'accident, va engegar-se un procés d'estudi que els compromet a intensificar l'entesa amb les administracions per esclarir les causes de la tragèdia.

Afegeixen que continuaran treballant amb els veïns i els grups d'interès per facilitar que la química tarragonina segueixi com a referent internacional en seguretat, competitivitat i compromís amb l'entorn.

El complex químic de Tarragona compta amb un equip humà d'11.000 persones. Des de l'AEQT lamenten que es generalitzi arran d'un fet puntual com l'explosió d'IQOXE.

Mentrestant i a través d'un comunicat intern avançat per La Vanguardia, la direcció de la mateixa empresa afectada demana el compromís dels seus treballadors, recorda que no s'ha demostrat que l'incident respongui a un error humà i que la fàbrica ha treballat durant dècades sense accidents.