Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

L'AEQT, en desacord amb la vaga d'avui

Des de l'ens fan una crida al diàleg per recuperar la normalitat, consideren que l'accident d'IQOXE és puntual i que és un error generalitzar sobre un entorn laboral que presenta estàndards de qualitat superiors a la resta de sectors.

L'AEQT la respecta però argumenta que no hi ha motius per a la celebració de la vaga i que la via per millorar és el diàleg a través de taules, moltes d'elles ja obertes per tractar la problemàtica sorgida per l'accident d'ara fa un mes. L'associació d'empreses químiques es defensa recordant que els nivells contractuals, formatius i salarials superen la mitjana del món laboral al territori i que, des de l'endemà de l'accident, va engegar-se un procés d'estudi que els compromet a intensificar l'entesa amb les administracions per esclarir les causes de la tragèdia.

Afegeixen que continuaran treballant amb els veïns i els grups d'interès per facilitar que la química tarragonina segueixi com a referent internacional en seguretat, competitivitat i compromís amb l'entorn.

El complex químic de Tarragona compta amb un equip humà d'11.000 persones. Des de l'AEQT lamenten que es generalitzi arran d'un fet puntual com l'explosió d'IQOXE.

Mentrestant i a través d'un comunicat intern avançat per La Vanguardia, la direcció de la mateixa empresa afectada demana el compromís dels seus treballadors, recorda que no s'ha demostrat que l'incident respongui a un error humà i que la fàbrica ha treballat durant dècades sense accidents.

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ