Comencen les obres d'un pas per creuar la via del tren a Ramon d'Olzina de Vila-seca

La passera permetrà dirigir-se cap al Polígon Alba i el cementiri sense necessitat de trepitjar la carretera i el tram del túnel que travessa la via del tren en què el voral és gairebe inexistent. És una de les diverses obres previstes per als pròxims mesos al municipi.

Fa més d'un any va adjudicar-se l'obra que acabarà amb la inaccessibilitat del primer tram de Ramon d'Olzina en direcció a València i a tocar del Polígon Alba. Els vianants no disposen d'espai per creuar el pont sense perill per dirigir-se, per exemple, al cementiri, tot i que existeixen dues alternatives, el pas soterrat de l'estació de trens i l'Avinguda Generalitat.

Amb un pressupost de 125.000 euros, s'instal·larà una passera elevada per sota del pont del ferrocarril, evitant així que els usuaris s'acostin a la via. Un projecte complex que s'ha endarrerit en el temps per la realització del necessari informe de seguretat previ.

Ara, el pas a peu no és aconsellable: només hi ha una barrera que protegeix el trànsit d'una sortida de pluvials per on han de caminar els vianants. Les tasques es desenvolupen el tram d'avinguda urbanitzada i no afecten els carrils de circulació, que mantindran l'actuam amplada. Els treballs d'accessibilitat a Ramon d'Olzina s'acabaran abans de finals d'aquest 2019.

D'altra banda, la Junta de Govern Local de l'Ajuntament ha aprovat la pavimentació i arranjament de quatre camins municipals, un d'ells el de Prat de Ponç, a La Pineda. També es duran actuacions al Prat de l'Albinyana, dels Morts a La Plana i al camí de les Comes. El pressupost s'acosta als 73.000 euros.