Les reivindicacions de millors infraestructures marquen l'inici de la 65a Firagost

Les institucions econòmiques i els representants del sector primari de Valls i l'alt Camp van aprofitar la passejada inaugural per la Firagost del conseller de territori i sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, per traslladar-li les seves principals inquietuds en matèria d'infraestructures.

Ho van fer en un acte institucional marcadament reivindicatiu en què des de la Cooperativa Agrícola de Valls es va recordar que després de l'acord amb l'Estat perquè aquest anul·li la categoria d'interès general de les obres del rec de Valls, la Generalitat tindrà via lliure per assumir-les. Calvet va assegurar que hi treballaran i que ampliaran el projecte una vegada l'Estat signi el conveni necessari per recollir el traspàs dels treballs, que es van aturar en acabar la primera fase l'any 2015.

Per la seva banda, el nou president de la Cambra de Comerç, Josep Maria Rovira, va incidir, entre altres, en la necessitat de desdoblar la C-37 entre Valls i Alcover, convertida en un punt negre d'accidentalitat des de l'arribada de l'A-27 a la capital de l'Alt Camp.

En aquest cas, el conseller també va traslladar la problemàtica de nou a Madrid recolzant-se en el dèficit fiscal que defensa que té Catalunya, que coarta la capacitat d'inversió de la Generalitat. També va recordar que és necessari mantenir la pressió a l'Estat per fer realitat obres com el túnel del Coll de Lilla.