Els pilars de 6 de Vella i Jove amaneixen una diada de 8 al Museu

La Colla Vella ja s’ha estrenat com a amfitriona a la nova plaça castellera de Valls, que porta per nom el del fotògraf Pere Català Roca i que vol omplir d’activitat els carrers que envolten el Museu Casteller. Va ser dissabte, i al costat dels Nens del Vendrell i la Colla Jove de Tarragona.

Els de la camisa rosada van ensenyar una nova clàssica de 8 que ja van portar al Vendrell, aquesta vegada però afegint-li el pilar de sis al final d’una cita que va mantenir-li el pols a l’amenaça de pluja fins l’últim moment.

Qui també va fer l’assalt al pilar va ser la Jove de Tarragona, que va revalidar els dos castells bàsics de 8 exhibits per Sant Jordi i els va acompanyar del 5 de 7. La cirereta del pastís la van posar a la ronda de pilars, amb un espadat de sis que és segon més matiner de l’historial dels del Cós del Bou, en una estructura clau per encarrilar la temporada.

Els vendrellencs van descarregar el segon carro gros de l’any; un 7 de 7 que va servir per rodar castellers i un 3 de 7 a què els Nens volen sumar-hi aviat un pis més.