Un projecte del Cor de Maria de Valls rep un reconeixement internacional

Alumnes de secundària del col·legi Cor de Maria ens proposen una alternativa per captar i aprofitar energia que generem inconscientment. Durant l’últim any han desenvolupat un projecte que aplica aquesta premissa i que li ha valgut el reconeixement del concurs internacional de Ciència en Acció, entre uns 2.000 treballs més.

La proposta neix com a resposta a les inquietuds que preocupen als joves i vol resoldre  la necessitat de trobar recursos energètics sosteniblesDurant tot un curs, una desena d’alumnes de tercer d’ESO d’aquest centre vallenc han treballat en el projecte en horari extraescolar. Una manera d’aprendre proactivaLa fórmula ha donat fruits. No només pel reconeixement que ha rebut el projecte, sinó també per l’aprenentatge teòric i pràctic adquirit pels alumnes.

Els alumnes han treballat les qualitats dels sensors de ceràmica per soldar-los adequadament a la superfície que els ha de permetre captar energia a través de la pressió. També han anat més enllà i han creat una maqueta per mostrar possibles aplicacions de la tecnologia a un espai com un centre comercial, generant energia per a panells elèctrics o sensors d’obertura de portes, entre altres.