El PSC guanya les eleccions a Tarragona on ERC s'enfonsa

El PSC ha guanyat les eleccions a la demarcació de Tarragona. Els socialistes han arrabassat el primer lloc a Esquerra Republicana i s'han convertit en la força més votada. Això els ha permès sumar 6 escons, dos més dels que va aconseguir en els comicis del 2021.

WhatsApp Image 2024 05 12 at 22.18.56 2

ERC CAU

Les cares llargues les hem trobat a la seu d'Esquerra Republicana. Els republicans han perdut bona part del suport que van obtenir fa 3 anys i s'han deixat pel camí dos escons i es queden amb tres representants per Tarragona. A les eleccions del 2021 van ser a Tarragona la força més votada i ara passen a la tercera posició per darrere del PSC i Junts.

ALEGRIA A JUNTS+ I PP

Igual que els socialistes, els resultats han somrigut a Junts+ i al Partit Popular. Els juntaires han sumat un escó més als quatre que tenien i tindran cinc representants a la cambra catalana.

I també cava a la seu del PP que ha aconseguit tornar a tenir representació per Tarragona al Parlament. I ho ha fet amb solvència, guanyant dos escons.

CUP I COMUNS, FORA

L'altra cara de la moneda la trobem a la CUP, Comuns Sumar i Ciutadans. Els tres partits han perdut l'escó que tenien per Tarragona i es queden sense veu tarragonina a la cambra catalana.

Vox ha aconseguit mantenir la representació amb dos escons.