El pla d'industrialització de l'Alt Camp queda descartat

Es va presentar a principis d'abril i semblava que hi havia acord i consens territorial, però el projecte ha topat amb molta oposició. El pla per fer una gran zona industrial a l'Alt Camp no es farà, almenys com estava pensat en un principi.

Havia de generar unes 800 noves hectàrees de sòl industrial entre quatre municipis: Valls, El Pla de Santa Maria, Vila-rodona i l'Alió. Però el projecte no ha acabat convencent ajuntaments com el de Valls i El Pla, que ja van dir que no el volien després de llegir la lletra petita.

Tampoc Unió de Pagesos i molts dels propietaris de les terres afectades. Des del consitori vallenc celebren que no s'acabi fent perquè el projecte estava sobredimensionat.

DDR Peça PDU Alt Camp no es fara poligon industrial abril 2022 1

La Generalitat ha preferit fer un pas al costat i reformular la idea inicial. Es passarà d'una tramitació urbanística de conjunt dels quatre municipis a una planificació individualitzadaEs parlarà per separat amb cadascun d'ells per veure si finalment s'acaba tirant endavant, però amb plans individuals propis de cada municipi. I aquí també s'haurà d'analitzar la seva viabilitat.

És el que han explicat a TAC12 fonts del Departament de Territori, que també han dit que la ubicació de l'estació intermodal que es preveia es determinarà en funció de com s'acabi fent o no aquest desenvolupament urbanístic.