Valls injecta líquid a organismes municipals castigats per la Covid

L’Ajuntament de Valls injecta líquid a les partides pressupostàries de l’Escola de Música i el Patronat d’Esport, entre altres organismes autònoms afectats per les estrictes mesures sanitàries anticovid. En total, són més de 400.000 euros provinents del romanent que ara el consistori ha pogut activar.

Una quarta part del romanent de l’Ajuntament de Valls es destinarà a rescatar organismes autònoms castigats econòmicament per la pandèmia. 310.000 euros pel Patronat d’Esports, afectat per la baixada d’ingressos motivada pel tancament sanitari de les seves instal·lacions, 70.000 per Vallsgenera, 20.000 per l’Escola de Música i 30.000 per Vias Sam, l’empresa que gestiona les zones blaves, gratuïtes bona part de l’any per la pandèmia. En total, 430.000 euros que el consistori vallenc ha estirat del seu romanent aprofitant que el govern espanyol ha aixecat les restriccions del pla d’estabilitat pressupostària.

És un moviment de líquid aprovat sense vots en contra i amb l’única abstenció de Ciutadans en un plenari extraordinari en què l’oposició ha criticat la gestió de la crisi sanitària i econòmica realitzada pel consistori vallenc, a qui se li reclama una estratègia planificada i clara, consensuada amb la resta de forces polítiques. Com a resposta la mateixa alcaldessa ha anunciat ja noves mesures, les primeres d’elles destinades als establiments que han hagut de tancar en aquesta segona onada.

TERRASSES GRATUÏTES TOT EL 2021

El ple extraordinari també va oficialitzar l’allargament de la gratuïtat de la taxa de via pública per a terrasses durant tot l’any 2021 modificant-ne l’ordenança. La mesura, però, no s’aplicarà a les parades del mercat setmanal, que no ha vist restringida la seva activitat durant aquesta segona onada.