Valls adjudica les obres de rehabilitació de l'església de Sant Francesc

En un mes s’espera que puguin començar els treballs de rehabilitació de l’església de Sant Francesc de Valls. L’Ajuntament ja ha adjudicat l’obra a l’empresa Contrafforte Restauro, que tindrà un termini d’execució de cinc mesos una vegada comenci la intervenció.  S’espera dons que el mes de maig la ciutat de Valls recuperi completament un edifici patrimonial del Segle XVI catalogat com a Bé d’Interès Local. L’església, amb una superfície de 700 m2, va deixar de dedicar-se al culte l’any 1978 quan l’arquebisbat va cedir-ne la titularitat a l’Ajuntament de Valls amb la voluntat de destinar l’edifici a usos culturals. Sense ús des de llavors, s’ha degradat notablement, convertint en necessària una intervenció integral.

Les obres de reparació estructural de les voltes i cobertes de l’històric edifici de l’església de Sant Francesc i l’actuació sobre altres patologies de l’edifici s’han pressupostat en un total de 361.000 euros.

Amb l’actuació sobre Sant Francesc es guanyarà un nou espai per a equipament a la ciutat. També serà la primera intervenció que ajudarà a endreçar una de les entrades naturals al centre històric de Valls en un punt, la muralla de Sant Francesc, on el consistori vallenc també projecta enderrocar una illa de cases per esponjar l’accés al barri antic i recuperar part de la muralla medieval.