La disputa per les fotografies del Rei i Puigdemont marca el Ple de Valls

 

Després de demanar per tercer plenari consecutiu la presència al saló de plens de la imatge del monarca Felip VI, despenjada després del discurs del Rei posterior a l'1 d'octubre, el representant dels populars a Valls ha fet un pas més: s'ha portat la foto de casa i l'ha penjat, al temps que ha reclamat que es despengés la del president Puigdemont. En canvi, la fotografia de Carles Puigdemont no s'ha mogut de lloc. L'Ajuntament de Valls el reconeix com a president vigent de la Generalitat, ha argumentat l'alcalde.

Picabaralles per la legalitat iconogràfica a banda, més imatges han aparegut a les bancades dels regidors. Compromís per Valls ha penjat un cartell reclamant la llibertat dels Jordis, un debat també present en forma de moció en què, a excepció del PP i del PSC, que s'ha limitat a enunciar que no estava d'acord amb l'empresonament sense afegir-hi cap argumentació i s'ha abstingut, tots els grups han reivindicat el component polític de l'empresonament i l'han catalogat d'atac als drets i llibertats.

Els grups representats al plenari vallenc també han coincidit a defensar el model d'escola en català, arraconant una vegada més les tesis del PP, l'únic partit que ha votat en contra de la moció de suport a l'e scola catalana, que també ha cokmptat amb el vot favorable dels socialistes. Tot plegat en un ple que ha vist l'estrena de dos nous regidors. Asun Fernández ha substutuït Josep Batet a les files socialistes. La cupaire Ester Huguet, que ha jurat el càrrec prometent lleialtat a la república catalana, ha rellevat Francesc Martinell.