Torredembarra estudiarà gestionar directament els serveis del municipi

Torredembarra estudiarà la possibilitat de gestionar directament els serveis del municipi. Es tracta d’una proposta presentada per un dels socis de govern, l’Alternativa Baix Gaià, i que es va aprovar per unanimitat. Tot i això l’oposició la va titllar d’electoralista, ja que arriba quan falten menys de 6 mesos per eleccions municipals.

Serà una comissió d’estudi la que analitzarà quina és la millor fórmula per gestionar els serveis municipals de Torredembarra. Una opció és crear una empresa pública, però n’hi ha d’altres. La comissió es reunirà ja al mes de gener i presentarà les primeres conclusions al mes d’abril. Per no haver de pagar cap penalització, s’anirien municipalitzant serveis a mesura que acabessin els contractes. La moció la va presentar l’Alternativa Baix Gaià, que assegura que no l’ha presentat fins ara perquè hi havia altres prioritats, com reorganitzar l’ajuntament i reduir el deute municipal. Tot i la proximitat de les municipals, consideren que és bon moment per fer un primer pas.

Des de l’oposició van acusar l’Alternativa Baix Gaià d’electoralisme, per presentar ara la moció, i d’arribar tard, quan el mandat està a punt d’acabar-se Tot i això, la proposta de crear la comissió d’estudi es va aprovar per unanimitat. L’oposició considera que és una bona opció estudiar si seria viable municipalitzar serveis, tot i que caldria analitzar bé els costos que tindria.

La comissió també estudiarà la possibilitat de gestionar els serveis de forma mancomunada amb altres municipis del Baix Gaià. Aquest va ser l’últim punt d’un ple en què l’Ajuntament va aprovar pagar els lloguers pendents de la comissaria de la policia, d’entre els anys 2013 i 2017. Arriben a 700.000 euros, ja reservats.