1.500 plantes més per recuperar la llera del Francolí a Tarragona

Fer del riu Francolí un punt d’enllaç de la ciutat i implicar la ciutadania en la preservació de la llera, aquest és un dels objectius que persegueix la Plantada Popular de Tarragona i així ha estat l’edició d’enguany.

En un matí 100% primaveral desenes de famílies van contribuir en què l’entorn del Francolí tingui 1.500 plantes més. Tamarius, joncs, freixes, saücs, rosers silvestres i ginestes són les sis espècies autòctones que a partir d’ara han d’ajudar a recuperar el bosc de ribera.

Familiar i didàctica, la plantada popular fa escola, i ja en van 8 edicions. En tots aquests anys, s’hi han implicat unes 5.000 persones, però ara vol estrènyer els lligams amb la ciutadania perquè puguin mantenir el contacte amb l’entorn durant tot l’any.

Es tracta d’una proposta transversal. Al llarg de l’any persones amb malalties mentals han estat treballant en la preservació de la llera i, precisament, la plantada també vol ser una eina per donar visibilitat a la tasca de l’Associació Aurora.

Amb el recolzament de Repsol, l’Ajuntament de Tarragona aprofita la iniciativa per seguir guanyant trams de vegetació al llarg del curs del Francolí, que seguirà ampliant-se fins a la seva desembocadura. L’espai està projectat en el Pla Parcial de L’Horta Gran que ha de tenir més del 70% de superfície verda i, segons Ballesteros, tot plegat frena l’abandonament que havia patit el riu.

Perquè aquest bosc de ribera prosperi, faran falta noves plantades populars i també una tasca de conservació continuada. Els membres de l’Associació Aurora en tindran cura, però l’activitat espera ser la llavor perquè les famílies també s’hi apuntin.