Oviedo - Nàstic (2-0)

Aturada en sec de les esperances d'un Nàstic que no sap encadenar victòries i que s'allunya a vuit punts de la permanència quan resten només 12 jornades de Lliga.

Cada cop és més difícil perquè cada vegada que hi ha algun motiu per creure en la remuntada l'equip falla de nou. El triomf a les acaballes davant l'Albacete va aixecar els ànims, va fer pensar que potser arribaria per fi la primera ratxa positiva de la temporada. Però res de res. I no és que el Nàstic hagi estat inferior al seu rival, no pas. De totes maneres tampoc Enrique Martín i els seus tampoc han fet mèrits suficients. L'embranzida de la segona meitat amb ocasions manifestes i un equip abocat a la desesperada no ha compensat, i el plantejament conservador de la primera meitat només ha servit justament durant 45 minuts. Alguns diran que el Nàstic no és valent des de l'inici i altres que simplement és inferior a la majoria de rivals. I potser totes dues opinions tenen gran part de raó. La suma de tots aquests incovenients amb la notable actuació del porter local, Champagne, deixa els grana en una situació límit.

Els asturians han dominat l'arrencada sense generar perill a Bernabé. Puntualment i gairebé amb el xiulet de descans sonant Luis Suárez ha fregat el gol amb un xut sec des de mitja distància. Al minut 53 Joselu ha tret petroli de la inseguretat defensiva grana per superar Viti per dalt tot i no destacar per la seva altura. L'1 a 0 ha obligat Enriique Martín a avançar les línies després de proposar un partit que ha comptat com a titulars amb els mateixos homes de la setmana passada i a excepció del sancionat Thioune, substituït per Cotán.

De Kanté a Abraham passant per Imanol, cap d'aquestes aproximacions importants del Nàstic ha acabat en gol. En canvi, l'Oviedo ha aprofitat una d'aïllada per aconseguir el definitiu 2-0, obra de Christian Fernández. I un detall que crida l'atenció: dos dels canvis grana han arribat a les acaballes i amb el partit ja sentenciat. Diumenge al Nou Estadi, Nàstic-Màlaga (16 hores).