Els advocats recomanen esperar l'aclariment del Suprem abans de signar una hipoteca

Els advocats tarragonins recomanen esperar uns dies abans de signar una hipoteca. El motiu, saber com concreta el Tribunal Suprem l’aplicació de la sentència sobre els préstecs bancaris. L’alt tribunal va decidir fa uns dies que l’impost l’hauran de pagar els bancs, però unes hores després va dir que es replantejava la decisió.

Els advocats esperen que arribi dilluns vinent, dia 5 de novembre, que és quan el Tribunal Suprem decidirà sobre la sentència de les hipoteques. D’aquesta manera s’aclarirà definitivament la posició de l’alt tribunal i els efectes de l’última resolució dictada. Fa uns dies el Suprem va decidir que eren els bancs qui havien de pagar els impostos associats a les hipoteques i no els usuaris. Però 24 hores després, el Suprem es va replantejar la resolució, per l’enorme repercussió econòmica i social. Davant d’aquesta rectificació, sense precedents, els advocats recomanen esperar abans de signar una hipoteca per saber exactament qui s’ha de fer càrrec dels impostos associats i quan es començarà a aplicar el nou criteri.  

Els advocats temen que, si es confirma el canvi de jurisprudència i són els bancs qui han de pagar els impostos associats a les hipoteques, es produirà un nou allau de demandes judicials. Unes reclamacions que s’afegiran a les de les clàusules sòl i que col·lapsaran encara més els jutjats especialitzats que resolen els casos relacionats amb les hipoteques.

La sentència del Suprem és ferma i dilluns es concretarà com s’aplica, però els demandants podrien acabar recorrent al Tribunal de la Unió Europea.