Pin i Soler inspira una ruta per Tarragona per obrir la tardor literària

Membres de l’Escola de Lletres llegeixen fragments extrets de la trilogia novel·lística de Pin i Soler que retrata la Tarragona de la seva època. Ho fan en indrets escollits que l’escriptor tarragoní retrata en les seves novel·les, com és el cas del passeig arqueològic de la Muralla. És un dels punts d’aturada d’una ruta literària que convida a passejar per la geografia tarragonina descobrint en ella la Tarragona de finals del segle XIX, la Tarragona literària de Pin i Soler, que coincideix també amb el gran canvi urbanístic de la ciutat.

La ruta Pin i Soler, inspirada en el treball de Magí Sunyer, que recull en un petit llibre la interpretació de la ciutat que fa Pin i Soler, ressegueix essencialment espais i carrers de la Part Alta i acaba al Balcó del Mediterrani. En aquest cas, la comitiva literària s’atura a nou punts diferents per reinterpretar la ciutat. La iniciativa no és nova. Ja fa anys que l’associació de professionals i d’estudiosos en llengua i literatura catalana la impulsa com una eina didàctica i pedagògica per a estudiants.

La ruta literària Pin i Soler és una de les primers activitats d’una tardor literària que preveu diferents actes que concentraran el protagonisme en escriptoirs i filòlegs com Popmpeu Fabra, Aurèlia Capmany, Man uel de Pedrolo o Montserrat Abelló.