Una de les curses populars més multitudinàries de la història de la demarcació

Gairebé 1.200 participants amaters faran possible la primera Gran Fondo Tarraco, aquest cap de setmana i sota l'organització del Club Ciclista Camp Clar. L'Anella Mediterrània i el Mollt de Costa, punts neuràlgics de la ruta i la crono.

La Gran Fondo Tarraco comptarà amb un circuit en ruta i una contrarrellotge per equips, dissabte i diumenge, respectivament. La ruta es viurà aquest dissabte a partir de les 8 del matí amb sortida i final a l'Anella Mediterrània de Camp Clar i amb pas per Querol, on els participants afrontaran pendents superiors al 15%. De 128 quilòmetres i 1.800 metres de desnivell acumulat, no és una cursa competitiva, per això l'organització marcarà el ritme amb l'objectiu de facilitar la logística de la trobada.

Fins i tot es preveu esperar els ciclistes despenjats, ja a Tarragona i poc abans de l'arribada. La cita és festiva, ha pogut inscriure's qualsevol persona amb equip o sense, fins i tot formar-ne un de nou amb amics o familiars. Però també serà exigent, tastant molts dels punts més interessants de les carreteres de l'Alt Camp i el Tarragonès.

L'endemà, diumenge, el Port de Tarragona serà la seu de la crono amb equips masculins, femenins i mixtes, i de 15 quilòmetres. El creador de la primera Gran Fondo Tarraco és el Club Ciclista Camp Clar, que la farà possible amb l'ajuda de 250 col·laboradors.