Així es reparteixen les meses i els col·legis electorals

A la demarcació de Tarragona hi ha 583.000 persones, en números rodons, que tenen dret a vot en aquestes eleccions municipals. Són 20.000 més que ara fa quatre anys, en les eleccions municipals del 2019.

Cap a les deu del matí començava el muntatge, a la Tarraco Arena Plaça, de les taules on aquest diumenge votaran alguns veïns i veïnes de la ciutat de Tarragona. És la seu electoral que més meses acollirà, amb una desena en total. La capital del Tarragonès comptarà amb 44 col·legis i 159 meses com aquestes. No hi ha canvis significatius respecte als darrers comicis, més enllà del trasllat de la seu de l'Associació de Veïns de l'Arrabassada cap a l'Escola Arrabassada, on hi haurà cinc meses.

A la capital de la Costa Daurada, s'habilitaran 28 taules repartides en cinc col·legis diferents, principalment ubicats en centres escolars i el pavelló Cap Salou.

Al municipi veí, a Vila-seca, hi haurà menys meses, però més col·legis que a Salou. Seran una dotzena de punts de votació, entre ells el Conservatori, i fins a 26 meses a disposició dels ciutadans.

Xifres similars a les de Valls. A la capital de l'Alt Camp ja s'estan preparant les 32 urnes que es repartiran entre 13 col·legis, majoritàriament instal·lats en centres educatius, centres cívics i residències.

En canvi, a Torredembarra, el mapa de votació serà calcat al dels comicis autonòmics d'ara fa dos anys. Seran vuit les seus electorals que ja s'estan habilitant a la Torre i un total de 18 meses.

DDR2 URNES

A la capital de la Conca de Barberà, el veïnat ho tindrà molt fàcil, perquè, com en eleccions passades, hi haurà un únic punt de votació. Serà el CEIP "Les Muralles". L'escola acollirà nou meses electorals.

Montblanc no és l'únic municipi del territori que només té un col·legi. Constantí també. Es troba al Pavelló Poliesportiu Municipal, que diumenge es convertirà en seu democràtica amb 7 meses, com ja és habitual.

Són les mateixes meses, 7, que les que tindran a la seva disposició els censats a Altafulla. Aquestes, però, no estaran en un mateix punt d'elecció, sinó que estaran repartides en tres col·legis diferents: a la llar d'infants "Hort de pau" i les escoles "Teresa Manero" i "La Portalada".

Sense canvis notables, tampoc, a l'Espluga de Francolí. Els seus veïns ja ho saben. Si volen dir la seva aquest 28 de maig, han d'acudir a l'escola "Martí Poch", allà es toparan amb un total de cinc meses.

L'engranatge de les eleccions municipals ja està en funcionament perquè tot estigui a punt aquest diumenge a les nou del matí. Serà aleshores quan tots aquests centres de votació obriran portes i no les tancaran fins que el rellotge marqui les vuit del vespre.