El PDeCAT aposta per l'advocada Maria del Mar Giné com a alcaldable per Tarragona

El PDeCAT a Tarragona ja hauria trobat la persona per encapçalar la seva llista. Segons ha pogut saber Tac12, el partit preveu confirmar aquesta setmana l'advocada tarragonina Maria del Mar Giné com a alcaldable de la coalició Ara Pacte Local de cara al 28 de maig. És la dona de Marc Montagut, també alcaldable del PDeCAT, en aquest cas a Salou.

La formació confia en Giné, que actualment és la cap administrativa de l'àrea de Territori a Roda de Berà i, anteriorment, havia exercit de secretària a l'Ajuntament de la Riera de Gaià. Maria del Mar Giné també va ser cap dels Serveis Jurídics de l'Ajuntament de Salou el 2009, en l'etapa posterior a la moció de censura a l'alcalde socialista, Antoni Banyeres.

SENDRA, PERJUDICAT

El sí definitiu del PDeCAT a presentar-se a les eleccions municipals farà la guitza i molt a la candidatura de Jordi Sendra de Junts per Catalunya a Tarragona. Més enllà de qui arrossegarà els vots de l'espai polític convergent, la conseqüència directa és que el PDeCAT conservarà els drets electorals que va aconseguir el 2019 amb la llista encapçalada per Dídac Nadal. Això, per tant, deixa a l'actual Junts en una situació de menor notorietat durant la campanya electoral perquè, a la pràctica, concorre a les municipals com un partit nou, això sí, significatiu pels resultats del partit en altres votacions.