El marcador del segle XX: el rellotge del Port es va crear per evitar abusos horaris

Un dels elements més icònics del Port de Tarragona està aquest 2023 d'aniversari. La torre rellotge, situada a l'inici del Moll de Llevant, va ser estrenat l'1 de gener del 1923, ara fa 100 anys. Un centenari que ja s'està commemorant des d'inici d'enguany i que ara ha sumat un ingredient més. El Museu del Port va acollir aquest dimecres la presentació del llibre 'Un rellotge centenari'.

Una obra que té pare i mare; l'arquitecte Ramon Aloguín i la directora de l'Arxiu portuari, Coia Escoda, han escrit a quatre mans un llibre que desgrana el naixement de la torre rellotge i la centenària història de l'element dissenyat per Francisco Gómez de Membrillera, l'enginyer en cap del Port en aquell moment. La instal·lació no va ser casual, ja que els portuaris van reclamar un element que els ajudés a prevenir els abusos horaris dels patrons. Una exigència laboral que avui dia podria explicar-se així.

TAMBÉ UN CONTE INFANTIL

No serà l'única novetat editorial d'enguany amb el rellotge del Port com a protagonista: també es publicarà un conte infantilPel llibre il·lustrat caldrà esperar. No pel llibre 'Un rellotge centenari', que els tarragonins més apassionats de la història de la ciutat podran comprar aquest Sant Jordi.