El preu de l'habitatge nou creix un 5,4% a les comarques de Tarragona

El preu de l’habitatge creix a la demarcació de Tarragona, després de la crisi econòmica, un 5,4%, i situa les nostres comarques al segon lloc de preus més baixos després de Lleida. Els promotors calculen que a la demarcació fan falta encara 2.000 habitatges nous per fer front a la demanda. 

Aquesta és una de les promocions d’habitatges que s’estan construint des de l’any passat a la ciutat de Tarragona. El 2017 ha acabat a la demarcació amb 188 promocions noves de 3.700 habitatges nous, dels quals poc més de 1.200 ja estan en venda, això és el 33 i mig per cent. Al Tarragonès es concentren la majoria de promocions noves, 43 en total. En canvi, l’Alt Camp i la Conca són les comarques amb menys habitatges nous del Camp de Tarragona. A l’Alt Camp hi ha 6 promocions amb 23 habitatges nous en venda i a la Conca, 5 promocions amb 18 habitatges. En canvi en aquestes comarques es concentra la majoria de projectes de rehabilitació, en especial a la Conca on hi ha més edificis en obres, 11 en total, seguit de l’Alt Camp, amb 10, i 1 un edifici al Tarragonès.

Pel que fa als preus, al Tarragonès és on es venen els habitatges més cars, amb una mitjana de 1.860 el metre quadrat útil, quantitat que difereix molt de la comarca amb els habitatges més barats, la Conca de Barberà, on es venen a 1.114 euros el metre quadrat útil. Tot i així a la Conca és on està creixent més el preu el metre quadrat, prop d’un 11%. Els preus de venda també creixen prop d’un 19% a les ciutats turístiques de la Costa Daurada central, mentre a la zona nord de la Costa Daurada baixen un 21%.

A la ciutat de Tarragona el 2017 hi havia 41 habitatges en venda, 38 dels quals en edificis plurifamiliars i només 3 cases unifamiliars. A tot Catalunya, 8 de cada 10 nous habitatges són en blocs plurifamiliars. 1 de cada 10 són cases adosades i només un 6% cases unifamiliars aïllades.

7 de cada 10 habitatges nous de la demarcació de Tarragona inclouen calefacció, dos punts per sota de la mitjana catalana. En canvi, la presència de piscina comunitària és major, al 50% de les noves promocions del Tarragonès, on 6 de cada 10 habitatges tenen zona enjardinada.