×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 350

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

L'univers de Pixar, al CaixaForum Tarragona

La història dels estudis d'animació Pixar comença amb la primera parada de l'exposició instal·lada a CaixaForum Tarragona. És el curtmetratge Luxo Jr., que data del 1986, protagonitzat pel llum d'escriptori més famós del cinema.

El mateix llum que s'acabaria convertint en el logotip d'aquesta productora nord-americana.

A través de la mostra 'Pixar. Construint personatges', el visitant pot recórrer el camí que comença a partir d'una idea abstracta i que acaba materialitzant-se en una pel·lícula. L'exposició, concretament, se centra en els protagonistes de les històries de la pantalla gran.

Així, descobrim que, en un primer moment, el Xèrif Woody Pride de 'Toy Story' havia de ser un ninot de ventríloc, que l'avi més entranyable del llargmetratge 'Up' té el cap quadrat perquè és molt tossut, o que la cabellera rogenca de la protagonista de 'Brave' vol ser una al·legoria de la llibertat que anhela el mateix personatge.

Pixar2

Són 200 obres arribades directament de l'arxiu dels estudis Pixar, que compta amb més de cinc milions de peces en total. L'exposició es divideixen en tres parts: un primer tram introductori en què s'explica la fase inicial del procés creatiu.

Un segon bloc, centrat en la importància de construir relacions entre els personatges que conviuen en una mateixa història i una darrera parada, en què es detalla com es construeixen els mons on viuen aquests protagonistes.

La seva comissària, Brianne Moseley,  afirma que "els primers dissenys d'un personatge són sovint força diferents respecte al resultat final que s'acaba veient a la pantalla. És habitual que s'hagin de fer centenars de dissenys per arribar a l'aspecte definitiu dels personatges.

Com que cada element visual és una oportunitat per comunicar quelcom a l'espectador, els artistes tenen en compte fins al més mínim detall a l'hora de crear".

La nova proposta de CaixaForum Tarragona es podrà visitar fins al pròxim 24 de juliol i, en paral·lel, s'han programat activitats complementàries per al públic general, familiar i escolar.