Causen danys greus a la Torre de Minerva

Aquesta és la bastida la col·locació irregular de la qual ha provocat danys importants a la Torre de Minerva de Tarragona. Els operaris de l'empresa encarregada del seu muntatge, Foreseny, van realitzar fins a 12 forats a la pedra de la torre per a subjectar la bastida, un d'ells al bell mig del fris romà de la deessa Minerva, principal atractiu del monument.

Els fets es van descobrir aquest dimecres al vespre, i ahir mateix s'hi van desplaçar tècnics tant de l'Ajuntament com del Departament de Cultura de la Generalitat i de l'arquebisbat, propietari de la torre. Des de l'empresa s'han reconegut els fets i s'ha demanat disculpes, posant-se a la disposició del consistori per a reparar els danys causats.

Tot i això, des del govern municipal ja s'ha qualificat el cas com a delicte patrimonial i ara s'estudia les responsabilitats de tot tipus a reclamar a l'empresa.

POSSIBLE NEGLIGÈNCIA INTERNA

Un estudi que es farà mitjançant un informe intern encarregat per l'ajuntament, que també vol esclarir les possibles responsabilitats en la gestió dels fets dintre del mateix departament de Patrimoni, ja que en el moment de la col·locació de la bastida no era present cap tècnic municipal supervisant els treballs.

L'empresa encarregada del muntatge ja ha treballat en altres monuments de la ciutat com l'amfiteatre i Ca l'Ardiaca, i es torba subcontractada per la companyia de restauracions arquitectòniques Recop, que s'encarregava de la restauració del monument.

DESCOBREIXEN DEFICIÈNCIES IMPORTANTS

A partir de dilluns es començarà a treballar tant per a reparar aquests desperfectes com per a tirar endavant les obres originals de restauració, que, segons s'ha anunciat des de Patrimoni, presenta deficiències més importants de les esperades.