Repsol construirà una nova planta pionera en reciclatge

Transformar 400.000 tones de residus sòlids urbans no reciclables dels municipis propers i produir al voltant de 220.000 tones de metanol anualment. Aquest és l'objectiu de la nova planta que Repsol construirà conjuntament amb Aigües de Barcelona i l'empresa tecnològica Enerkem al Polígon petroquímic Nord de Tarragona.

Aquest metanol s'utilitzarà com a matèria primera per produir materials plàstics o biocombustibles avançats, la qual cosa contribuirà a evitar l'emissió d'unes 200.000 tones de CO2 cada any i a reduir residus que d'una altra manera acabarien a l'abocador.

Un  projecte que compleix amb l'aposta de Repsol per l'economia circular i amb el compromís de la companyia d'arribar a les zero emissions netes el 2050.

Una planta, encara pendent de pressupostar, però s'espera que estigui enllestida el 2025, que s'emmarca en l'anunci fet ara fa un mes pel president de Repsol, Antoni Brufau, en què es xifrava en 1.400 milions la inversió de la companyia a Tarragona en els cinc anys vinents.