Submergeixen àmfores per envellir vins a les aigües del Port de Tarragona

Diuen que el bon vi millora amb el temps, però, i si s'envelleix sota les aigües del Mediterrani? Doncs això és el que vol comprovar un projecte impulsat per l'empresa S'Àmfora. Ha submergit 100 àmfores al litoral tarragoní amb vins elaborats per cellers del territori.

Les aigües del Port de Tarragona seran, durant 12 mesos, la bodega per a diverses referències de cellers del territori, per exemple del Priorat i de la Terra Alta. Sota les aigües hi estaran un any per comprovar de quina manera envelleix enmig d'aquest medi natural. El responsable del projecte, Xavier Belda, reconeix que "el vi evoluciona bastant més, potencia els colors i els sabors". 

Ja fa uns set anys que l'empresa S'Àmfora va començar a fer les primeres proves intentant recuperar una pràctica que ja es feia en l'època romana. Els vins passaran 12 mesos en aquest racó del parc subaquàtic del Port, encara que abans ja es comprovarà quin efecte estan causant els corrents marins.

A més dels vins, també s'han submergit olis i vermuts del territori que obtindran un valor afegit gràcies a les aigües del Mediterrani.