Un comunicat de 200 cristians diu que l'Església no es pot identificar amb cap postura política

 

En plena precampanya s'afegeix al debat polític un grup de 200 cristians tarragonins entre els quals hi ha Olga Xirinacs o Victòria Forns, que signen un manifest en què es mostren preocupats per la violència policial de l'1 d'octubre, però també per la declaració d'independència desobeint el Tribunal Constitucional, per l'aplicació del 155 i el cessament del Govern. A més, davant els empresonaments per la causa independentista han decidit parlar.

I ho fan considerant que Estat i Església han de seguir units a nivell de principis, i que l'església no pot identificar-se en cap de les postures polítiques, com ha fet el president de la Cofnerència Episcopal espanyola. Avisen però que la Llei es pot canviar si és injusta, i en aquests casos, hi ha dret de desobediència. En cas contrari, diuen, estariem en un règim totalitari.

Segons aquest grup de catòlics, l'Estat està aplicant les lleis contra un dret ciutadà reclamat pel 80% dels catalans. Se sumen a l'opinió, diuen, de molts juristes, que l'aplicació de l'article 155 s'ha fet de forma il·legal, i tot i que consideren legítim l'unionisme, creuen que no es pot imposar, igual que l'independentisme. Acaben lamentant la tergiversació informativa que han fet alguns mitjans de comunicació del conflicte polític a Catalunya.