Delimiten amb exactitud el Fòrum de Tarraco

Una intervenció arqueològica en un local del carrer Civaderia de propietat municipal ha permès definir amb exactitud els límits del Fòrum romà. Entre altres troballes, s’hi ha localitzat el mur de l’angle nord occidental del porticat del Fòrum Provincial.

És un dels extrems del Fòrum de representació que donava accés al recinte del temple. L’altre extrem del mur nord d’aquesta estructura quadrangular es pot veure a la plaça del Fòrum. Ara coneixem amb més exactitud els límits de la ciutat romana i la geografia de la capital tarragonina de fa 2.000 anys

L’empresa EOS treballa durant aquesta setmana a l’interior del local ubicat al carrer Civaderia número 2, a la Part alta de Tarragona, en una prospecció arqueològica que ha de servir per desvetllar part de la fonamentació del Fòrum Provincial de Tarraco. Els treballs, realitzats sobre un espai longitudinal de metre i mig per banda han permès, de moment, establir els límits arquitectònics del Fòrum romà.

arqueo 10 novembre

La intervenció arqueològica encara s’allargarà uns dies més. Després, a banda de documentar la troballa, des del consistori ja s’apunta la voluntat de posar-la en valor i estudiar la millor fórmula per donar-li visibilitat.

En el mateix local, a banda de localitzar l’extrem nord occidental del mur del fòrum provincial, també s’ha descobert part d’un brancal de l’aqüeducte del Francolí que en aquest punt s’endinsava dins l’estructura urbana de Tarraco per abastir d’aigua l’espai de la plaça de representació del Fòrum. Més enllà de les troballes romanes, l’excavació arqueològica també ha posat al descobert un pessebre medieval.