La Coordinadora de Colles Castelleres presenta un protocol de tornada a l'activitat


Les colles castelleres ja tenen damunt de la taula un document per a poder reprendre l'activitat castellera als locals d'assaig. La Coordinadora de Colles els ha fet arribar un protocol actualitzat amb diverses pautes que, de moment, no inclouen els assajos amb tots els castellers ni proves amb pinyes tancades. A més, adverteix a les agrupacions que el document encara no és aplicable fins al vist-i-plau de les autoritats sanitàries.

Crear grups estables d'un màxim de 40 persones, no fer proves amb pinya tancada, fer un registre estricte dels assistents, dur mascareta fora de les proves i marcar un temps màxim de cinc minuts per a cada castell i d'una hora per assaig. Aquests són els principals punts que recull el document fet arribar per la Coordinadora de Colles Castelleres al centenar d'agrupacions que la conformen per a començar a treballar amb un seguit de proves tècniques.

Un seguit de recomanacions que obririen la porta fer proves netes als assajos o altres treballa específics com els que es duen a terme a les barres enganxades a la paret o específics de canalla entre d'altres. En tot cas, des de la Coordinadora remarquen que en cap cas es tracta d'una tornada a la normalitat de l'activitat castellera, totalment incompatible amb les mesures de distanciament interpersonal.

En aquest sentit, des de la Coordinadora recorden que aquest seguit de pautes han de rebre encara el vist i plau de les autoritats sanitàries abans de ser aplicades per cap colla al seu local d'assaig.

Des de la Coordinadora també s'avisa a les colles que optin per no reprendre l'activitat castellera fins que no es puguin fer assajos que incloguin la totalitat de la colla, caldrà que esperin a que s'aixequin definitivament les mesures de distanciament físic. Un fet que podria no produir-se fins que es trobi una vacuna, un tractament efectiu o bé es doni per finalitzada la pandèmia.