Els pastissers preveuen un augment de vendes d'un 10% de coques de Sant Joan

A l’obrador de la pastisseria Palau de Tarragona ja fa estona que estan pastant el brioix, la base de la coca de Sant Joan. La revetlla és la tercera diada més important de l’any al món de la pastisseria, després del tortell de reis i sobretot de les mones. Enguany però, la Pasqua es va veure força estroncada a causa del coronavirus. Ara part d’aquesta davallada es pot veure compensada per les coques de Sant Joan. Aquest any molta gent optarà per celebrar petites revetlles en cases particulars i això farà augmentar les vendes d’aquest dolç.

De nata, xocolata, crema, massapà, cabell d’àngel... Els pastissers n’elaboren de totes les maneres, a demanda del client. Les que més triomfen són les de crema, cabell d’àngel o sucre. Enguany els pinyons són el gran entrebanc. Aquest fruit sec es ven entre 70 i 75 euros el quilo, i això acaba repercutint al preu final del producte.

Després de setmanes dures a causa del confinament. El sector fa una crida a la gent perquè comprin els seus productes. Reivindiquen l’elaboració artesanal i la utilització de productes de qualitat i de quilòmetre zero.

Ara doncs només queda gaudir d’una bona revetlla i esperar al brindis amb un bon tall de coca de Sant Joan com aquesta per celebrar l’arribada de l’estiu.