Torna l'activitat als menjadors dels restaurants

L'entrada a la fase 2 permet l'obertura parcial dels restaurants. Fins ara només es podia oferir el servei de terrassa. Amb l'alleujament de la norma, que ara permet també l'obertura dels menjadors interiors, l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona Ciutat calcula que aproximadament el 70% de restaurants tarragonins han tornat a aixecar la persiana.

A la cuina del restaurant Sol-Ric ha tornat el moviment de cassoles. Ja fa un parell de setmanes que l'establiment va engegar de nou l'activitat, habilitant l'espai de terrassa de què disposa. Ara també el menjador interior s'ha obert als comensals. Això sí, amb restricció d'aforament a un 40% i endurint les mesures d'higiene per adequar-les a la nova normativa.

LES CARTES ES CONSULTEN PER CODIS QR

Per protocol, els clients accedeixen al local després d'haver-se desinfectat les mans. A la taula es trobaran un codi QR que els permetrà descarregar al seu mòbil l'aplicació on trobaran la carta del restaurant. En aquest cas, les noves tecnologies ajuden a complir una normativa sanitària que impossibilita l'ús de les cartes tradicionals per evitar que passin de mà en mà.

Són un parell de detalls que indiquen que l'alarma sanitària encara es manté vigent tot i que els restauradors s'esforcen a recuperar poc a poc la normalitat després de dos mesos d'aturada en sec del sector. Tornar a engegar però, no serà fàcil.

HAN OBERT 7 DE CADA 10

L'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona Ciutat calcula que aproximadament un 70% dels restaurants tarragonins han aprofitat l'alleujament de les mesures restrictives per reobrir l'establiment. Tot i això, alguns restaurants han optat per la prudència i encara s'esperaran a obrir especialment per les restriccions d'espai, que hipotequen els seus beneficis.